Liveblog Rock Werchter – dag 4

© Wouter Van Vaerenbergh

De laatste Werchterdag eentje om uit te blazen? Vergeet het maar! Met bands als Dropkick Murphys, Knife Party, Florence + the Machine, Steve Aoki en Red Hot Chili Peppers belooft het te knallen. Volg hier deze laatste dag live!

00:05 Het Werchter feestje blijft nog doorgaan tot 1u. Het waren weer vier mooie dagen voor de muziekwereld.

00:02 The crowd goed wild bij het horen van Warp samen met de Bloody Beetroots. Aoki heeft zo eigenhandig ‘Woop woop’ tot standaard feest anthem gemaakt.

23:58 En ook het publiek van Steve wordt getrakteerd op champagne op de deuntjes van Turbulence en hoor ik daar Congorock?

23:53 Het knallen bij Steve Aoki is begonnen. Een mooi voorproefje voor wie naar Tomorrowland gaat.

23:43 De Red Hot Chili Peppers beginnen hun set met ‘Dani California’ en het is er meteen knal op.

23:40 “Wie wil, er is dubstep daar en Chili Peppers daar, maar voor wie wil speel ik nog een liedje”, aldus Milow. We zijn pro bisnummers, maar durf nooit meer Steve Aoki en dubstep in dezelfde zin te vermelden!

23:34 Met een bescheiden, maar oprechte ‘Merci Werchter’ sluit Milow zijn set af.

23:31 Milow blijft er maar tegenaan gaan terwijl de andere twee podia zich opmaken voor het laatste optreden van de dag en van Rock Werchter 2012.

23:20 De Mainstage maakt zich klaar voor de Red Hot Chili Peppers en in de marquee wacht er ons nog serieus dansgeweld met Steve Aoki.

23:17 Met ‘Ayo Technology’ komt The Barn echt tot leven.

23:02 Het publiek bij Milow is daarentegen vrij rustig. Misschien zijn daar voornamelijk Italiaanse fans?

22:52 Op de weide wordt de winst van Spanje serieus gevierd en het feestje van Steve Aoki moet dan zelfs nog beginnen.

22:40 Milow is aan zijn set in The Barn begonnen waar heel wat fans verzameld zijn.

22:30 Steve Aoki begint zelf pas binnen een uur aan zijn set maar heeft bij wijze van opwarming al een fles van champagne opengedaan met Knife Party op het podium.

22:25 Zelfs met al het muziekgeweld aanwezig op de weide, zijn er ook een heleboel mensen die verzamelen aan het scherm om de finale van het EK te bekijken. Momenteel staat Spanje op voorsprong met 2-0.

22:20 Een tweede kippenvelmoment aan de mainstage. “If I just lay here, will you lay with me and just forget the world.”

22:15 Binnen een kwartier mag onze eigenste Milow The Barn afsluiten.

22:06 Na Eva De Roovere mag ook Ed Sheeron Snow Patrol vervoegen op het podium.

21:58 Steve Aoki die om 23u30 de marquee mag afsluiten is heel blij om op Werchter te zijn. ‘It’s my first time here and I’m very excited. RW is like the Coachella of Europe’.

21:50 Een volgestampte weide die met de handen in de lucht meewiegen op het ritme van Snow Patrol met de ondergaande zon op de achtergrond. Het leven kan mooi zijn.

21:42 ‘Crack the shutters’ zorgt al meteen voor een eerste kippenvelmoment aan de mainstage.

21:31 Snow Patrol treedt aan voor een ongeduldige mainstage. Dat wordt een optreden vol meezingers.

21:22 Morrison saves the best for last. Het publiek reageert dan ook verheugd op ‘You give me something’.

21:09 Binnen 20 minuten beginnen Knife Party en Snow Patrol. Het einde van de vierdaagse muzikale hoogmis is bijna in zicht.

20:59 Nelly Furtado is er niet bij voor het duet ‘Broken Strings’, maar hij doet het alleen minstens even goed.

20:50 Romantiek alom in The Barn. Er staan zelfs rode rozen op de piano.

20:45 Ontdertussen is ook James Morrison aan zijn optreden begonnen in The Barn.

20:40: Later op de avond volgen nog enkele kleppers zoals Snow Patrol, Red Hot Chilipeppers en Steve Aoki.

20:35 ‘We love you Belgium and we’re coming back but for now this is our last song’. Afgaand op het enthousiaste publiek hopen we op een bisnummer.

20:26 ‘Shake it off’, zingt Florence en dat doet de werchterweide dan ook maar.

20:20 ‘Wat een longen heeft die Florence zeg’, laat iemand weten via twitter.

20:09 Florence laat weten dat diegene in het publiek die zich het meeste laat gaan tijdens het volgende nummer, beloont zal worden met een kus. Er gaan plots heel veel mensen uit hun dak.

19:55 Gehuld in een prachtige zwarte jurk betovert ze niet enkel met haar stem het publiek.

19:45 Tegenover het harde rapgeweld van Mac Miller staat Florence + the Machine op de mainstage.

19:35 Binnen tien minuten verwelkomt de mainstage Florence + the Machine.

19:25 Terwijl Ed Sheeran nog steeds zijn beste raptalenten laat zien, wacht Mac Miller om ook de marquee aan het feesten te zetten.

19:15 Zoals voorspeld wordt ‘I think I love you better now’ luid meegezongen door het publiek. Ed Sheeran heeft het duidelijk naar zijn zin.

19:03 Noel Gallangher heeft afscheid genomen van de Werchter weide. En hoe: Met ‘Don’t look back in anger’ haalt hij de Oasis hits boven, maar dat lijkt niemand erg te vinden.

18:52 De Britse singer-songwriter haalt zelfs zijn beste raptalent boven. Van zenuwen duidelijk geen sprake.

18:45 Ed Sheeran weet zijn publiek goed te entertainen in een volgelopen tent. ‘It’s just me and my guitar today’, zou hij zijn inspiratie gehaald hebben bij onze eigenste Tom Dice?

18:33 Veel jonge meisjes zijn verzameld voor het optreden van Ed Sheeran. We weten nu al dat er luid zal meegekeeld worden met Lego House.

18:27 Binnen enkele minuten begint Ed Sheeran in The Barn. Benieuwd wat dit nieuw talent zal brengen.

18:15 Enkele fans proberen op het podium te geraken bij Noel, maar worden toch vriendelijk verzocht weg te gaan.

18:08 ‘Shout it out for me’ en het klinkt goed!

18:00 Op de mainstage mag Noel Gallagher aantreden terwijl in de marquee Die Antwoord het publiek aan het dansen houdt.

17:45 De freaks van Die Antwoord deden veel volk naar de Marquee trekken. Een twitteraar beschreef het optreden als “een feestje met Vanilla Ice en Predator”

17:30 Er circuleren geruchten dat Wouter De Backer van Gotye zelfmoord heeft gepleegd. Ook CNN neemt deze over maar vooralsnog worden ze ook door zijn label ontkent. Gotye staat dan wel niet op Werchter, via social mediakanalen bereikte het nieuws ook de weide

17:12 De Murphys doen van AC/DC met hun TNT cover

17:02 “You’ve always been kind to us in the past. Would you mind if we play one more brand new song? You Belgians are so kind!” Rose Tattoo doet het goed

16:52 No Nay Never! De klassieker op ieder zelfverklaard non-conformistisch trouwfeest en de zomerfestivals. Wat hier ontbreekt zijn gigantische tinnen drinkbekers om mee te zwieren.

16:43 Spotted; Vincent Kompany en Noel Gallagher chillen samen in de backstage. Kompany is speler bij Gallaghers favoriete voetbalclub: Manchester City

16:41 Dropkick Murphys doen de bierverkoop stijgen, zoveel is duidelijk. Ondertussen is singer-songwriter M Ward ook aan zijn set in The Barn begonnen

16:30 Al Barr springt, hupst en danst vrolijk mee over het podium van de Main Stage. Met Dropkick Murphys zit je altijd goed op een festival

16:20 Fans van Ed Sheeran; opgelet! De singer-songwriter zakt over een dik halfuurtje (Om 17h) af naar camping A4 waar hij enkele tunes zal spelen

16:10 Er beginnen tweets binnen te druppelen van mensen die zich afvragen of de EK-finale vanavond ergens op de wei te zien is. Duidelijk moeten zo meteen Dropkick Murphys en M Ward de festivalganger eraan herinneren waarom ze hier zijn: muziek.

15:52 vrolijke riedels in de Marquee met Kitty Daisy and Lewis, allen uitgedost in felle kleurtjes en prints

15:39 “I’m in a bad bad mood”, zoveel is duidelijk. Zelden Norgaard met zo weinig vuur gehoord. Jammer, Vaccines. Volgende keer beter?

15:28 Een nieuw nummer wordt losgelaten op het dankbare publiek: GhostTown

15:27 Alsof hij deze blog leest kan er bij Justin Young een grijns af “Hi and thank you, how are you doing? You seem to be in very high spirits for a Sunday”

15:23 Ze hebben al korte nummers en toch razen The Vaccines door hun set. Echte binding met het publiek is er niet, nochtans hebben ze in België een zeer trouwe fanbasis. Hun passage in de Brusselse AB was met meer enthousiasme

15:10 The Vaccines laten een indrukwekkend meezingmoment liggen door Wetsuit volledig zelf te zingen.

15:00 Ra Ra Ra Ra!! Wreckin’ Bar zorgt voor de eerste uitgelaten danspasjes

14:55 The Vaccines huppelen de Main Stage op en krijgen een enthousiast joelende massa voor de neus

14:40 De ergste bui is voorbij al wil dat niet zeggen dat men niet vol ongeduld uitkijkt naar de Wetsuit van The Vaccines, over tien minuten op de Main

14:21 De regendruppels vallen over de festivalweide. De malsgetrapte en -gedanste grond zal straks wellicht een zompige modderbrij zijn, ideaal voor zij die eens lekker smerig wilden moshen op Dropkick Murphys

14:15 Folkband Other Lives probeert ondertussen zieltjes te winnen in de Marquee

14:06 The Hickey Underworld zet monsterhit Future Words in

13:50 “jaja zeer goed festival, zeer goed festival, festivals brengen mensen samen jaja”. THU moeten het niet hebben van hun bindteksten

13:45 Drummer Jimmy vindt nog ergens de adem om tussen zijn daverende drums dansjes te placeren

13:40 enkelen durven het aan om hevig te headbangen zonder dat hun midnightsnack naar boven komt.

13:34 De rauwe stem van Younes Faltakh is de spreekbuis voor menig kater die zich toch naar de festivalweide heeft durven slepen.
13:18 de majestueuze samenzang van Isbells blazen de laatste alcoholwolken uit de hoofden van het Barn-publiek. Wie liever wat steviger wakker wordt geschud kan zich maar beter naar de Main Stage begeven waar de jonge honden van Hickey Underworld zo dadelijk hun opwachting maken

13:00 Goeiemorgen, of mogen we ons toch al aan -middag wagen? Wakkerworden doen we over een kwartiertje met Isbells in The Barn

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content