Linkin Park zakt af naar Rock Werchter

© Wouter Van Vaerenbergh

De Amerikaanse rockband Linkin Park speelt op zaterdag 1 juli 2017 op Rock Werchter. Na Radiohead en System of A Down is Linkin Park al de derde grote naam op de affiche van het festival dat plaatsvindt van 29 juni tot en met 2 juli

Linkin Park brak in 2000 als een metalband door met het debuutalbum “Hybrid Theory”. Vanaf de cd “Minutes to Midnight” in 2007 voegde de band alternatieve muziekstijlen als hiphop en elektronische muziek aan hun metal toe. Momenteel werkt de band aan een zevende album en werden wereldwijd al meer dan 60 miljoen cd’s verkocht. De groep sleepte al twee Grammy’s in de wacht.

De nummers “In the End” en “Numb” staan in de top 10 van de meest tijdloze songs van Spotify en werden samen al meer dan 100 miljoen keren beluisterd. De zeskoppige groep met Chester Bennington en Mike Shinoda als frontmannen trad eerder al in 2011 op in Werchter.

De ticketverkoop voor Rock Werchter 2017 start op zaterdag 19 november om 10u. Eerder werd bekend gemaakt dat Radiohead zal aantreden op vrijdag 30 juni en System of A Down op zaterdag 1 juli.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content