Lianne La Havas @ Pukkelpop: Princess charming

© Damon De Backer

De Club zat niet helemaal vol voor Lianne La Havas. Maar zij die er waren, vielen wél voor haar in zwijm.

Is your love big enough for what’s to come?, vroeg Lianne La Havas – ex-achtergrondzangeres van Paloma Faith, ook aanwezig op de eerste Pukkelpop-dag – zich drie jaar geleden af op haar met frêle folk doorspekte debuut. Liefde op het eerste gehoor. Intussen is er een tweede plaat, Blood, waarop La Havas de kaart trekt van de soulpop en de r&b. Voor de productionele ruggensteun kon ze onder meer rekenen op Paul Epworth (Adele) en Howard Lawrence van Disclosure.

‘Wat een verschijning, wat een stem’

Niet dat de Britse met Jamaicaanse en Griekse roots haar ziel plots verkocht heeft aan de commercie. De La Havas die de Club van Pukkelpop inpalmde, in haar backless bodysuit met geel overjasje en met haar elektrische gitaar om de schouder, was púúr. Niks op tape, alles live. Geen bombastische backingband, maar een bescheiden kwartet.

Opener Green and Gold – mede geschreven door Jamie Lidell – klonk nog wat braafjes, vooral omdat La Havas’ stem zich achter de instrumenten verstopte. Maar toen ze vervolgens ‘you’ll be the guy, I’ll be the girl’ zong in Au Cinéma, viel het publiek – nochtans niet overdreven talrijk aanwezig – in zwijm voor haar. ‘Wat een verschijning, wat een stem’, bevestigde een omstaander.

Goeie vriendjes met Prince

Star quality zat, die La Havas. Hoe kan het ook anders als je goeie vriendjes bent met Prince – hij komt wel eens bij haar op de thee, zij zong mee op de laatste Purperen Plaat Art Offical Age. Niet dat ze naast haar schoenen is gaan lopen – integendeel, ze stond charmanter dan ooit te glimlachen en met oprechte ‘bedankts voor het komen’ te strooien. Ze komt gewoon zelfverzekerder over dan ooit. ‘I know you love me, I don’t need proof’, klonk het in haar jongste single What You Don’t Do. Zegt genoeg.

Toen ze het op een schreeuwen à la Prince zette (Midnight) en zich aan een rondje (blues)rock waagde (Grow, Never Get Enough), wisten we het wel zeker:our love is big enough..

SETLIST: Green and Gold / Au Cinéma / Tokyo / Grow / Midnight / Unstoppable / What You Don’t Do / Never Get Enough / Forget

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content