Leve crowdfunding en een geslaagd 2014: Rock Herk vindt volgend jaar opnieuw plaats

© Facebook

Een jaar geleden pakte de organisatie van Rock Herk uit met volgende boodschap: ‘Te koop: oudste alternatieve muziekfestival van het land’. Na een geslaagde crowdfundingcampagne werd het festival nieuw leven in geblazen. Vol goede moed kondigen ze een nieuwe editie van Rock Herk in 2015 aan.

Het einde van Rock Herk leek vorig jaar nabij. Met hulp van de fans van het festival, die met een geslaagde crowdfundingcampagne op poten zetten, kon het festival toch plaatsvinden. Op enkele weken werd meer dan 50.000 euro verzameld. De organisatie slaagde er toen in om op korte termijn een sterke editie van Rock Herk op poten te zetten. De bezoekcijfers logen er niet om, wat zorgde voor algemeen positieve cijfers voor het festival.

In 2015 komt er dan ook een nieuwe editie van Rock Herk. Op vrijdag 17 en zaterdag 18 juli kunnen muziekliefhebbers weer afzakken naar Herk-de-Stad.Een nieuwe crowdfundingcampagne komt er niet in 2015, maar Rock Herk wil het positieve signaal en de opgedane kennis gebruiken en delen. Er wordt momenteel gewerkt aan een nieuw crowdfundingplatform dat binnen enkele maanden wordt gelanceerd en beschikbaar gesteld voor iedereen die op zoek is naar fondsen om een goed idee uit te werken.

Ook kondigde de organisatie een tweede editie van Fresh Blood aan. Het tweejaarlijks rockconcours van Rock Herk heeft als doel jong en onbekend talent een hart onder de riem te steken. Fresh Blood II vindt plaats op zaterdag 25 april. Meer nieuws volgt in de loop van de komende weken. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content