Leuvense stadsfestival Marktrock viert 30-jarige bestaan

© belga

Regi, Marco-Z, Vive la Fête, The Neon Judgement en Humo’s Rock Rally-winnaar Compact Disk Dummies zijn de topnamen op de affiche van het Leuvense stadsfestival Marktrock.

Het festival, dat 30 jaar geleden voor het eerst georganiseerd werd, vindt dit jaar plaats van vrijdag 10 tot en met zondag 12 augustus. Net als de voorbije jaren is de affiche volledig Belgisch en zijn alle concerten gratis. Vorig jaar kreeg Marktrock circa 100.000 bezoekers over de vloer. Tijdens Marktrock wordt er geconcerteerd op drie pleinen in het Leuvense stadscentrum.

Het hoofdpodium staat op de Oude Markt met een elektroprogramma (Regi, Vive la Fête, Neon Judgement, …) dat elke avond afgesloten wordt door een dj-set. De programmatie op de Vismarkt richt zich tot een breder publiek (met onder meer Kevin Williams, Luna Twist, Soulsister, Kids en Anton Walgrave). Opvallend zijn hier Les Messieurs Blues op zondagavond met Jean-Marie Aerts, Filip Casteels en Patrick Riguelle. Op het De Layensplein zijn diverse dj’s actief.

Tijdens Marktrock vindt ook de finale plaats van de MNM Start to DJ contest en de talentenjacht Students on Stage. Omdat de eerste Marktrock 30 jaar geleden georganiseerd werd, zijn de organisatoren in samenwerking met het Centrum voor Vlaams Muzikaal Erfgoed op zoek naar objecten die naar vroeger refereren, zoals foto’s en affiches.

In het Marktrock VIP-café wordt een tentoonstelling op touw gezet met de affiches van vorige edities. Op de website zullen allerlei verzamelde objecten worden getoond en mogelijk komt er ook een kleine publicatie over de geschiedenis van Marktrock. Omdat het festival in 1983 niet georganiseerd werd, beleeft Marktrock pas volgend jaar zijn 30ste editie. Dat wordt uitgebreider gevierd. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content