Leuvens festival M-idzomer herdenkt Billie Holiday

Billie Holiday, de laatste sessie 1958 © Michael Ochs Archives

Het Leuvense festival M-idzomer herdenkt door middel van films, lezingen en muziek Billie Holiday. De Amerikaanse jazzzangeres werd 100 jaar geleden geboren in Philadelphia.

Het gaat om een gezamenlijk project van Kurt Overbergh, artistiek directeur van de Brusselse concertzaal AB, en Annelies Moons van Radio 1. Het M-café wordt 4 dagen lang het Billie Holiday Café, waar de bezoeker met beelden van Holiday, jazz vibes, een Q&A met muzikale gasten en een dj-set ondergedompeld wordt in de sfeer van de bars waar ze in de jaren 30, 40 en 50 optrad.

In de antichambre van M worden documentaires vertoond waarin Billie Holiday een rol speelde, zoals “New Orleans” (1947), “Lady Day” (1990), “Billie Holiday” (2011) en “Being Billie” (2015). Voorts brengt Kurt Overberg met lezingen, screenings en muziek een eerbetoon aan de jazzazangeres.

Oververberg en Moons trokken eerder dit jaar naar New York om er in het voetspoor van Billie Holiday te treden. Deze roadtrip resulteerde in de vierdelige reeks “Billie Holiday in New York” op Radio 1. Het festival vindt plaats van 30 juli tot en met 2 augustus in museum M.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content