Leuven maakt zich klaar voor Marktrock

© Guy Kokken

Op 12, 13 en 14 augustus kan u in de Leuvense binnenstad terecht voor de 29ste editie van het stadsfestival Marktrock. Ook dit jaar trekt het driedaagse festival de Belgische kaart. Headliners zijn onder meer K’s Choice, Zornik, Intergalactic Lovers en Gorki.

Voor de Leuvense muziekliefhebber en anderen zijn er dit weekend in Leuven in totaal 54 muzikale acts te bewonderen. Vrijdagavond geven dj’s Dimitri Vegas & Like Mike, Frères Deluxe en Hindu Radio DJs het startschot. Op de Oude Markt staan op zaterdag en zondag o.a. K’s Choice, Zornik, Intergalactic Lovers, Gorki, Arquettes en The Galacticos op het podium. De Vismarkt wordt even overgenomen door Big Bill, Owen ft. Stan Van Samang en dj-acts zoals Buscemi. Ook aankomend talent wordt niet in de steek gelaten; de zeven finalisten van Students on Stage maken zaterdag uit wie zondag op het hoofdpodium mag aantreden. Zaterdag kan u op het Hogeschoolplein terecht voor luisterconcerten van o.a. Marble Sounds en Jim Cole en op zondag is het de beurt aan coverbands zoals Cookies & Cream en The Soulutions. Het Delayensplein en de Grote Markt behoren tijdens het festival toe aan dj’s.

Sinds 2008 is Marktrock in handen van The Entertainment Group (TEG), ondertussen bekend als De MUZIEK-Makers, met uitsluitend Belgische bands op de affiche. Het festival is nu in tegenstelling tot het verleden weer helemaal gratis. De afgelopen twee jaar daagden telkens ongeveer 90.000 bezoekers op. Vorig jaar werd dat aantal zelfs behaald bij zeer slechte weersomstandigheden.

Meer informatie over Marktrock vindt u hier.

(Belga/NM)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content