Lees de mooiste liefdesbrief ooit: de brief van Johnny Cash aan June Carter

Johnny Cash en June Carter © gf

De brief die zanger Johnny Cash in 1994 schreef aan zijn jarige vrouw June Carter is de mooiste liefdesbrief ooit, aldus een Britse poll. Een brief die recht naar het hart gaat.

Het is Valentijn. Dat wil zeggen dat veel mannen alles uit de kast halen om hun lief of echtgeno(o)t(e) zo romantisch mogelijk te verwennen. Een etentje bij kaarslicht, rode rozenblaadjes, bloemen, chocolade hartjes: het is een hoogdag voor melige clichés. Deze brief van countryzanger Johnny Cash aan June Carter bewijst echter dat romantiek het mooist is in alle eenvoud, met een boodschap uit het hart.

Het mag dan ook niet verbazen dat de liefdevolle verjaardagsbrief van Johnny aan zijn ‘Prinses’ June verkozen werd tot mooiste liefdesbrief ooit. De poll werd uitgevoerd door de Britse verzekeringsmaatschappij Beagle Street en stond te lezen in The Independent.

Dit zijn de mooie woorden van Johnny voor June, speciaal voor Valentijn.

Fijne verjaardag Prinses,

We worden ouder en raken aan elkaar gewend. We denken op dezelfde manier.

We lezen elkaars gedachten. We weten van elkaar wat we willen zonder het te vragen. Soms irriteren we elkaar een beetje. Soms vinden we het misschien wat vanzelfsprekend dat we er zijn voor elkaar.

Maar af en toe, zoals vandaag, sta ik er weer even bij stil en besef ik hoeveel geluk ik heb dat ik mijn leven mag delen met de geweldigste vrouw die ik ooit heb ontmoet. Je fascineert en inspireert me nog altijd.

Je hebt een positieve invloed op mij. Jij bent het onderwerp van mijn verlangen, dé reden voor mijn bestaan. Ik hou heel veel van je.

Fijne verjaardag Prinses

John

Het koppel trouwde in 1968 en kreeg een zoon. June Carter stierf in mei 2003, vier maanden later volgde Johnny zijn echtgenote. (DB/NSK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content