Led Zeppelin krijgt muziekprijs voor hele oeuvre

De legendarische Britse rockband Led Zeppelin krijgt dit jaar een Duitse muziekprijs voor het hele oeuvre. Gitarist Jimmy Page en bassist John Paul Jones zullen de prijs in naam van de band in ontvangst nemen.

De legendarische Britse rockband Led Zeppelin krijgt dit jaar een Duitse muziekprijs voor het hele oeuvre. Gitarist Jimmy Page en bassist John Paul Jones zullen de prijs in naam van de band in ontvangst nemen. Dat deelt de Duitse cultuurvereniging Phono-Akademie, die de Echo-muziekprijzen uitreikt, mee.

Met de “Lifetime Achievement Award International for Outstanding Contribution to Music” eert de Phono-Akademie de Britse rockband voor hun volledig oeuvre bij de 22e editie van de Echo-muziekprijzen. De Britse band heeft talrijke generaties van muzikanten en fans over de hele wereld begeesterd en geïnspireerd, legt de vereniging uit.

Daarnaast maakte de Phono-Akademie ook de eerste nominaties voor de Echo bekend. Onder hen zijn nationale en internationale sterren zoals David Garrett, Nena, Die Toten Hosen, Helene Fischer, Joe Cocker, Gossip, Robbie Williams, P!nk, Lana Del Rey en vele anderen.

De trofee wordt in 27 categorieën uitgereikt, zoals de meest succesvolle muzikant, muzikante en muziekgroep. De prijsuitreiking vindt plaats in Berlijn op 21 maart. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content