Led Zeppelin-bassist John Paul Jones sluit reünie in 2014 uit

John Paul Jones heeft geen tijd voor een reünie van Led Zeppelin in 2014. De bassist werkt aan een operastuk en heeft het naar eigen zeggen veel te druk.

Slecht nieuws voor de fans van Led Zeppelin: een reünie van de legendarische Britse rockband zal niet meteen voor morgen zijn, als we John Paul Jones mogen geloven. De bassist heeft zijn zinnen gezet op opera en is momenteel druk in de weer met de bewerking van het toneelstuk Spöksonaten van de Zweed August Strindberg. ‘2014 staat voor mij in het teken van opera’, aldus de rocker. ‘Ik ben halverwege de eerste acte’, laat hij nog weten.

Eerder had frontman Robert Plant al laten verstaan dat hij wel iets voelde voor een reünie. Led Zeppelin splitte in 1980, na de dood van de 32-jarige drummer John Bonham. Sindsdien waren er nog slechts sporadisch concerten. Het laatste optreden, met Jason Bonham (zoon van) achter de drums, dateert van december 2007 in de Londense O2 Arena. Dat concert werd verpakt in een docufilm en vorig jaar uitgebracht op DVD. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content