Lauryn Hill krijgt drie maanden voor belastingontduiking

© Reuters

De Amerikaanse zangeres Lauryn Hill, bekend van de band The Fugees, is in de Amerikaanse staat New Jersey veroordeeld tot drie maanden cel wegens belastingontduiking.

Als haar advocaat niet in beroep gaat, moet ze zich op 8 juli aanbieden in de gevangenis, melden verschillende nieuwsmedia. De 37-jarige zangeres liet na belastingen te betalen op ongeveer 1,8 miljoen dollar (bijna 1,4 miljoen euro) aan inkomsten in de periode 2005-2007. Ze pleitte vorig jaar schuldig.

Carrière gedaan

De Grammy-winnares liet de rechtbank weten dat ze altijd van plan was geweest om de belastingen te betalen, maar dat ze daar niet toe in staat was nadat ze haar zangcarrière had beëindigd. Volgens haar advocaat heeft ze ondertussen ook alle achterstallige belastingen betaald.

Nieuw werk

Lauryn Hill hield zich de voorbije jaren ver van de spotlights bezig met de opvoeding van haar zes kinderen. Fans wachten op nieuw werk sinds haar eerste soloalbum “The Miseducation of Lauryn Hill” in 1998 werd uitgebracht. Van dat album werden wereldwijd 19 miljoen exemplaren verkocht en Hill won er vijf Grammy awards voor. Voordien was ze wereldberoemd geworden als frontvrouw van “The Fugees”. Vorige maand maakte de zangeres bekend dat ze bezig is met nieuw werk. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content