Lauryn Hill gaat voor drie maanden achter de tralies

© Reuters

De aan lager wal geraakte hiphopster Lauryn Hill is begonnen met het uitzitten van een gevangenisstraf van drie maanden. Ze had geen belastingen betaald op haast twee miljoen dollar aan inkomsten.

Hill werd in mei veroordeeld tot drie maanden cel wegens belastingontduiking. De 38-jarige Lauryn Hill, die ook moeder is van zes kinderen, had voor de rechtbank toegegeven dat ze geen belastingen had betaald op ongeveer 1,8 miljoen dollar (bijna 1,4 miljoen euro) aan inkomsten uit de periode 2005-2007. Ze verklaarde dat ze wel van plan was om de belastingen te betalen, maar dat ze daar niet toe in staat was nadat ze haar zangcarrière had beëindigd.

Maandag meldde Hill zich aan bij de gevangenis in Danbury, in de Amerikaanse staat Connecticut, zo meldt de website TMZ.com. Daar zal ze de komende maanden haar celstraf uitzitten. Na haar vrijlating zal ze nog drie maanden onder huisarrest worden geplaatst.

Succesvol

Lauryn Hill vierde als zangeres haar grootste successen in de tweede helft van de jaren negentig. Als lid van de Fugees scoorde ze hits met onder meer “Fu-Gee-La”, “Ready Or Not” en met “Killing Me Softly”, een cover van een Roberta Flack-hit. In 1998 bracht ze het erg succesvolle soloalbum “The Miseducation of Lauryn Hill” uit. Dat album werd wereldwijd 19 miljoen keer verkocht en werd ook bekroond met vijf Grammy awards. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content