Laundry Day legt dit jaar focus op kunst en mode

Laundry Day, het festival dat de zomer afsluit © BELGA

Laundry Day, het Antwerpse dancefestival dat zal plaatsvinden op 3 september, zal dit jaar extra aandacht besteden aan kunst en mode. Diehard dance-fans hoeven echter niet te vrezen: het festival pakt nog steeds uit met een gevarieerde en boeiende line-up van muzikale artiesten.

‘Een combinatie van cult met kitch, waarvan Shazam soms de klanken niet herkent’

Ze noemen zichzelf ‘Hotmakers since 1998′, het festival dat er trots op is zijn bezoekers jaarlijks mee te nemen naar onbekend muzikaal terrein. De Laundy Day podia zijn naast de stages voor gevestigde sterren namelijk ook lanceerplatformen voor nieuw dj-talent. Een ‘combinatie van cult met kitch, waarvan Shazam soms de klanken niet herkent’, is hoe ze hun festival graag samenvatten.Maar anders dan de vorige zeventien edities betrekt Laundry Day dit jaar meer kunst en opkomende Antwerpse mode-initiatieven. Zo maken computergraphics plaats voor de verfborstel en spuitbus waarmee creatievelingen zich kunnen uitleven op de witte banners van het festivalterrein. Oscar van den Boogaard, die al curator werd aangesteld, zal bezoek krijgen van onder andere artistieke duizendpoot Charlotte De Cock en graffiti-vernieuwer Steve Locatelli.

Ook jonge mode-ontwerpers komen aan bod. Die extra aandacht voor kunst en mode is trouwens helemaal niet zo ver gezocht. De roots van het festival liggen namelijk in de Kammenstraat van Antwerpen, een plek waar jongeren zich sinds jaar en dag tegoed kunnen doen aan streetwear en streetart. Achttien jaar geleden gaf oprichter en dj Luc Carpentier, toen net meerderjarig, daar voor het eerst een feestje. Een feestje dat elk jaar groeide en zich meermaals verplaatste: over het Eilandje en Nieuw-Zuid naar Linkeroever.

Hoewel de grote headliner nog moet aangekondigd worden, zijn de eerste namen al bekend: Bringhim (live), Camelphat, Claptone, Digital Punk, Dimaro, Dimension, Discobaar A Moeder, Double Pleasure, Eptic, Fox Stevenson, Klingande (live), Lex Luger, Maduk, Marco Bailey, NoMoBS, Smos & Baby B, Sven Van Hees, Wild Motherfuckers, Yung Internet (live).

Tickets zijn te verkrijgen vanaf 30 april op www.laundryday.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content