Lancering PonoMusic meteen succesvol

De nieuwe muziekservice van Neil Young had aan één dag genoeg om het streefdoel van 800.000 dollar op Kickstarter te bereiken. Voor de promotie van het product kreeg hij de hulp van heel wat bekende muzikanten.

Neil Young lanceerde op het SXSW-festival in Texas de Kickstartercampagne voor zijn langverwachte service voor digitale muziek van uitzonderlijke hoge kwaliteit. De kaap van 800 000 dollar werd al na één dag overschreden. Het project loopt nog tot 15 april, maar de teller staat nu al op meer dan een miljoen dollar.

PonoMusic is een overkoepelend product met onder andere ‘Pono’, een geheel nieuw digitaal audioformaat, de PonoPlayers, die 399 dollar kosten en een geheugen hebben van 128 gigabyte, een online muziekwinkel en een applicatie om de bestanden te downloaden en te beheren.

Het project kreeg heel wat bijval vanuit de muziekindustrie. Vooraanstaande muzikanten als Beck, Bruce Springsteen, Jack White, Dave Grohl en Elvis Costello spreken in onderstaand filmpje vol lof over PonoMusic nadat ze net een proefsessie achter de rug hebben.

In het promotiefilmpje vergelijkt Young MP3’s met het luisteren naar muziek onder water. De PonoPlayer zorgt dan weer voor een diepgewortelde luisterervaring, zoals het inademen van lucht. Volgens de pagina op Kickstarter “streeft PonoMusic ernaar het gevoel, de geest en de emotie die artiesten in hun originele studio-opnames verwerken te behouden.” Een tijdje geleden zei Young nog: “Pono voor het eerst horen is zoals die eerste explosie van daglicht wanneer je een bioscoop verlaat op een zonovergoten dag.”

Door geld te storten op Kickstarter krijg je een beloning, afhankelijk van de bijdrage. Zo zijn er kortingen voor PonoPlayers in de aanbieding, maar ook gesigneerde posters en zelfs een VIP etentje voor dertig personen, gecombineerd met een luistersessie met Young. Ook zijn er enkele ‘Artist Signature Series PonoPlayers’ te bestellen voor 400 dollar, met gegraveerde handtekeningen van onder andere Young, Arcade Fire, Beck, Pearl Jam en Foo Fighters. (PS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content