Lady Gaga triomfeert op MTV Europe Music Awards

De 24-jarige Lady Gaga op de MTV Europe Music Awards gekroond als beste vrouwelijke artiest en beste popartiest. Haar hit “Bad Romance” kreeg bovendien de prijs van beste song.

Lady Gaga is zonder twijfel de Queen of Pop van 2010. Nadat ze twee maanden geleden bij de Amerikaanse MTV Video Music Awards al de concurrentie had weggeblazen, ging ze zondag op de MTV Europe Music Awards naar huis met drie van de belangrijkste prijzen. De 24-jarige Lady Gaga werd in Madrid gekroond als beste vrouwelijke artiest en beste popartiest. Haar hit “Bad Romance” kreeg bovendien de prijs van beste song.

In september, bij de uitreiking van de MTV Video Music Awards in Los Angeles, had Lady Gaga al acht trofeeën gewonnen. Katy Perry, die net als Lady Gaga vijf keer genomineerd was, moest zich in Madrid tevreden stellen met een trofee: die van beste clip (“California Gurls”, samen met Snoop Dogg).

De MTV Europe Music Awards in Madrid werden gedomineerd door Amerikaanse artiesten. De Duitsers van Tokio Hotel hielden de Europese eer hoog met hun zege in de categorie beste prestatie in de show “MTV World Stage”.

Voorts waren er prijzen voor onder meer de 16-jarige Justin Bieber (beste mannelijke artiest), Keêha (revelatie van het jaar) en Linkin Park (beste concert).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content