LaChapelle klaagt Rihanna aan

© Reuters

De excentrieke modefotograaf beschuldigt de zangeres van plagiaat.

Volgens David LaChapelle zijn een aantal shots uit de clip bij ‘S&M’ afgekeken van zijn werk. De video zit eivol seksueel suggestieve shots, iets waar LaChapelle zijn handelsmerk van maakte. De 12.316.133 mensen die de clip al op Youtube bekeken, zagen Rihanna fratsen uithalen zoals een man aan een leiband uitlaten en zichzelf in krantenpapier inpakken. De video werd eerder in elf landen van het scherm verbannen wegens ’te expliciet’. Toch houdt Rihanna deze keer meer kleren aan dan voor ‘Umbrella’. Het blijft dus wel allemaal vrij onschuldig, ware het niet dat LaChapelle acht beelden meent te herkennen van foto’s die hij eerder nam.

LaChapelle kon er niet mee lachen en spuwde zijn gal op Twitter (alvorens de bewuste tweet weer te verwijderen): ‘The next time you make a David LaChapelle music video you should probably hire David LaChapelle.’ Geen absurd voorstel, want LaChapelle regisseerde eerder al video’s voor sterren als Amy Winehouse (‘Tears Dry on Their Own’) en Moby (‘Natural Blues’). Het feit dat Rihanna in 2007 nog voor de lens van de fotograaf kroop, maakt de kwestie alleen maar pijnlijker.

Blogger Perez Hilton zet op zijn website de bewuste beelden op een rijtje.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Pieter Claes

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content