Laatste tien landen in finale Songfestival bekend

© Belga

De laatste tien landen in de finale van het Eurovisiesongfestival zijn bekend. Onder meer Hongarije, Noorwegen, Ijsland en Griekenland mogen meestrijden om voor de overwinning.

De tweede halve finale leverde volgende lijstje op: Hongarije, Azerbeidzjan, Georgië, Roemenië, Noorwegen, IJsland, Armenië, Finland, Malta en Griekenland. Deze tien landen nemen het zaterdagavond 18 mei op tegen onder meer de 18-jarige kandidaat Roberto Bellarose, de Belgische inzending van dit jaar. Hij wist in de eerste halve finale al door te stoten naar zaterdag.

Ook Nederland, Denemarken, Rusland, Ierland, Oekraïne, Estland, Litouwen, Wit-Rusland en Moldavië hadden zich daar dinsdag voor gekwalificeerd. Gastland en titelverdediger Zweden is automatisch geplaatst voor de eindstrijd, net als de vijf grote landen Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje en Italië.

Zoenen

De Finse deelneemster Krista Siefrids trok donderdagavond opzien door aan het einde van haar nummer een van haar danseressen te kussen. Het was de eerste keer dat dat gebeurde tijdens een uitzending van Eurosong. Met deze kus wou Siefrids laten zien dat ze voor de invoering is van het homohuwelijk in haar land. (Belga/LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content