Krijgt Rock Werchter een vierde podium?

© Belga

Rock werchter heeft van de Vlaams-Brabantse provincieraad de goedkeuring gekregen om het aantal podia op het festivalterrein uit te breiden. Een vierde podium is nu mogelijk.

Organisator Live Nation, dat de vraag voor de uitbreiding indiende om het aantal podia op Rock Werchter uit te breiden, kan pas met de werken van het festivalterrein starten na het afsluiten van een samenwerkingsovereenkomst. De organisator zal hierbij een aantal garanties opgelegd krijgen.

In het nieuwe ruimtelijk uitvoeringsplan plan is voorzien dat er op het festivalterrein aan de rechterzijde van de ingang langs de Haachtsesteenweg 2,5 ha meer beschikbaar komt voor de festivalbezoekers. Hiertoe wordt onder meer een groot stuk bos gekapt.

Verwijzend naar verklaringen van organisator Herman Schueremans dat mogelijk in 2013 verhuisd wordt naar Brustem (Sint-Truiden), vragen de oppositiepartijen garanties. “Het kan toch niet dat wij hier een bos kappen en landbouwgrond innemen terwijl het festival in 2013 verhuist”, klinkt het.

Live Nation zal een kapvergunning krijgen als het harde garanties biedt over compenserende bosaanplantingen. Er wordt ook overwogen om financiële waarborgen te eisen, evenals een engagement dat Rock Werchter nog een aantal jaren in Werchter doorgaat. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content