Koninklijk Circus opent in september weer de deuren

© Belga

Het goede nieuws voor concertfans komt er na een lange procedureslag met de stad Brussel en Brussels burgemeester Philippe Close in de hoofdrol.

Het Koninklijk Circus gaat in september weer open. Dat heeft Brussels schepen van Huisvesting Mohamed Ouriaghli (PS) bekendgemaakt op de Brusselse gemeenteraad na interpellaties van DéFI-gemeenteraadsleden Fabian Maingain en Michaël François.

De aankondiging is het eindpunt van een hele soap met het Koninklijk Circus als inzet. In november 2016 geraakte bekend dat de vzw Brussels Expo de concertzaal de volgende 27 jaar zou uitbaten. Die beslissing werd toen op boegeroep onthaald, omdat de voorzitter van de vzw, huidig Brussels burgemeester Philippe Close (PS), toen schepen van toerisme was en dus mee de beslissing nam.

De Sportpaleis Groep en de Botanique, die ook aasden op het Koninklijk Circus, trokken toen naar de Raad van State. Uiteindelijk floot die Close en co terug. De Stad Brussel besloot daarop in augustus vorig jaar om de zaal zelf te exploiteren, die op dat moment onbruikbaar was omdat de vorige exploitant al het materiaal had weggenomen.

Maar alle werkzaamheden in de zaal zijn afgerond, zegt Ouriaghli nu. ‘We zijn nu bezig met de werken aan de gevel.’ De werkzaamheden zouden dit semester voltooid worden om dan in september te heropenen. De grondregie van de stad Brussel zal verder instaan voor het beheer, maar heeft intussen een kandidatuur uitgeschreven voor de uitbating in dienst van de stad Brussel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content