Komt er een reünie van The Kinks?

De kansen zijn fiftyfifty dat de bandleden van The Kins de koppen opnieuw bij elkaar steken en gaan touren. Dat zegt frontman Ray Davies tijdens het programma BBC Breakfast.

Tijdens een interview op de BBC heeft Ray Davies tekst en uitleg gegeven omtrent een mogelijke reünie van The Kinks. De frontman, 69 intussen, acht de kansen op een comeback van de invloedrijke band op fiftyfifty. Hij koppelt er immers een voorwaarde aan vast: The Kinks moet nieuwe nummers maken, anders komt er geen reünie. ‘Ik ben trots op onze back catalogue’, zegt hij, ‘maar we moeten vooruit, en niet alleen terugkijken naar het verleden.’

Dave Davies, de drie jaar jongere broer en gitarist van de band, is niet erg warm om nieuw materiaal uit te brengen, laat staan elke dag met Ray in de studio door te brengen: ‘Ik mag er niet aan denken’, zei hij onlangs. De broers zijn nog in volle ‘onderhandelingsfase’, aldus Ray.

In 2014 viert The Kinks hun 50ste verjaardag. De band met 23 albums op de teller splitte in 1996. (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content