Klara en Canvas bieden alternatief voor Koningin Elisabethwedstrijd

Lukás Vondrácek, de winnaar van de laatste editie van de Koningin Elisabethwedstrijd voor piano, tijdens de slotceremonie in 2016 © belga

Klara en Canvas pakken van 25 tot 30 mei uit met ‘De Week van de Koningin’ en ‘Het mooiste van de Wedstrijd’. Beide programma’s moeten een alternatief bieden voor de uitgestelde Koningin Elisabethwedstrijd.

In de laatste week van mei vond normaal gezien de finale van de Koningin Elisabethwedstrijd 2020 voor piano plaats. Door de coronacrisis is de wedstrijd uitgesteld tot volgend jaar. Klara en Canvas voorzien een alternatief.

‘Klara en Canvas willen de muziekliefhebbers toch dat unieke concoursgevoel geven en tegelijk de muzikanten en organisatoren van de wedstrijd een hart onder de riem steken’, luidt het. Daarom presenteren ze een week lang hoogtepunten en memorabele momenten uit de geschiedenis van de wedstrijd.

Klara doet dat met ‘De Week van de Koningin’. Van maandag 25 tot vrijdag 29 mei belichten diverse programma’s allerlei facetten van de Koningin Elisabethwedstrijd: beroemde winnaars, bijzondere laureaten, opvallende concerten, straffe verhalen en pittige anekdotes.

Canvas brengt van maandag 25 tot zaterdag 30 mei ‘Het mooiste van de Wedstrijd’: een dagelijks programma op canvas.be (VRT NU) met telkens twee legendarische concerten, gepresenteerd door Klara-presentatrice Katelijne Boon en met het originele panelcommentaar van destijds. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content