KLANKFEST is opvolger van 10 Days Off tijdens Gentse Feesten

10 Days Off heeft een opvolger. © David Ponnet

Het ter ziele gegane festival 10 Days Off, onlangs uitgeroepen tot de beste Belgische party ooit, krijgt het nieuwe 10-daags party -en muziekevenement KLANKFEST als opvolger tijdens de Gentse Feesten. Goed nieuws.

Het ter ziele gegane festival 10 Days Off, in het voorjaar uitgeroepen tot de beste Belgische party ooit tijdens de uitreiking van de Elektropedia Awards, heeft een opvolger: KLANKFEST. Het nieuwe tiendaagse party -en muziekevenement vindt net als zijn voorganger plaats in de Vooruit en tijdens de Gentse Feesten. Aftrap van de allereerste editie is 17 juli.

Wat in 1994 begon als een bescheiden tiendaags technofeestje in een leegstaand pand in het hart van de Gentse Feesten groeide uit tot een begrip bij de nachtraven der nachtraven. 10 Days Off laat dan ook een grote leemte achter bij vele feestneuzen. Aan KLANKFEST om nieuw leven in de brouwerij te brengen.

KLANKFEST is opvolger van 10 Days Off tijdens Gentse Feesten
© gf

Het concept is eenvoudig: je krijgt 10 dagen lang het allerbeste uit de Gentse party scene voorgeschoteld. Drijvende kracht achter het evenement is de Gentse organisator Nasty Mondays, die ook de bekende feestjes Funky Fabric, Pop Life, City Queens en de legendarische Kozzmozz party’s op hun naam hebben staan. Onder het motto ‘nightlife united’ slaan ze de handen in elkaar met de belangrijkste party-organisatoren, clubs, promotoren en labels uit de Arteveldestad. Van gevestigde waarden als Decadance, Charlatan en Kozzmozz tot jonge organisatoren als Kowboys and Indians.

Verwacht een brede waaier aan muziekstijlen, met namen uit binnen- en buitenland. ‘KLANKFEST wil niet alleen de Gentenaar aantrekken maar ook een nationaal en internationaal publiek’, aldus het persbericht. Klinkt alvast veelbelovend.

De eerste namen van de line-up worden op 5 juni bekendgemaakt. Die dag start ook de ticketverkoop. (DB)

KLANKFEST, van vrijdag 17 tot en met zondag 26 juli in de concertzaal van de Vooruit.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content