Kinderen niet toegelaten in opera omwille van seks en geweld

© Vlaamse Opera/Annemie Augustijns

Omdat er te veel seks en geweld getoond wordt, is een voorstelling van de Vlaamse Opera voor het eerst niet toegankelijk voor kinderen.

Voor het eerst heeft de Vlaamse Opera geoordeeld dat een productie niet geschikt is voor jongeren onder de 16 jaar. De opera ‘Aufstieg und Fall der Stadt Mahagonny’ van de Duits-Amerikaanse componist Kurt Weill, geregisseerd door de Spanjaard Calixto Bieito, toont volgens de Vlaamse Opera te veel seks en geweld op het podium.

“De productie bevat scènes en beelden met extreem geweld en expliciete seks”, luidt de reden voor de leeftijdsgrens. Ook het meerderjarige publiek wordt de komende dagen uitvoerig geïnformeerd via de website van de Vlaamse Opera, nieuwsbrieven en sociale media maar ook tijdens de voorstellingen via de inleidingen. De Vlaamse Opera houdt bovendien twee momenten waarop het publiek zijn mening over de productie kan delen met de betrokkenen.

‘Aufstieg und Fall der Stadt Mahagonny’ vertelt het verhaal van drie voortvluchtige criminelen die in de woestijn de stad Mahagonny stichten. De stad moet goudzoekers lokken die in de bars en bordelen hun fortuinen verteren. De productie gaat op 21 september bij de Vlaamse Opera in première. (Belga/EH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content