Karen O presenteert: psycho opera

© Virgin

Karen O, de zangeres van de New Yorkse post-punkband Yeah Yeah Yeahs, heeft een opera gemaakt: Stop The Virgens.

Stop The Virgens is een samenwerking tussen Karen O en The Creators Project, een globaal netwerk dat gericht is op de versmelting van cultuur, creativiteit en technologie.

De psycho-opera, woorden van Karen O herself, bevat nieuw werk van de zangeres dat ze schreef met mede-Yeah Yeah Yeah Nick Zinner. O is nooit vies geweest van het dragen van een shockerende creatie of twee, en voor Stop The Virgens werkte ze opnieuw samen met mode-ontwerper Christian Joy.

Ook mooie namen in de rolverdeling. De zangeres trommelde een eclectische lijst van sterren op: onder andere leden van The Raconteurs spelen mee in de opera, alsook Yeah Yeah Yeahs drummer Brian Chase. Actrice van dienst is Lili Taylor die bekend is voor haar rol in de tv-serie Six Feet Under.

Geen zorgen als u niet meteen begrijpt wat een psycho-opera is, Karen O kan het zelf ook niet zo goed uitleggen. In een persbericht verspreidde ze volgende boodschap: ‘Ik heb een welomlijnd idee van de psycho-opera, maar ik zou niet durven het onder woorden te brengen. Ik hoop een originele live-ervaring te creëren die moet voelen als een psychedelische trip doorregen met catharsis. Het verhaal vereist een emotionele kost dus hopelijk kan ik het publiek erbij betrekken’, verklaart de zangeres.

Stop The Virgens gaat op 12 oktober in première in New York en de voorstelling loopt tien dagen.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(TS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content