Kanye West zegt 2 miljard dollar kwijt te zijn na antisemitische uitspraken

Kanye West © Getty

De Amerikaanse rapper Kanye West heeft naar eigen zeggen in één dag 2 miljard dollar verloren nadat verschillende bedrijven hem lieten vallen na een reeks antisemitische uitspraken.

“Ik ben 2 miljard dollar verloren op één dag tijd en ik leef nog altijd”, schreef hij op Instagram in een bericht dat bijna 1,5 miljoen mensen leuk vinden. “Ik hou nog altijd van jou. God houdt nog altijd van jou. Geld definieert me niet, de mensen wel. Verschillende grote merken, zoals Adidas, Gap en Foot Locker, hebben de afgelopen dagen hun samenwerking met de rapper stopgezet na antisemitische uitspraken. 

Het bericht op Instagram lijkt geadresseerd aan de Amerikaanse showbizzagent Ari Emanuel, die alle bedrijven die samenwerken met Kanye West had opgeroepen om de samenwerking met hem stop te zetten.  ‘Ye’ veroorzaakte ophef door tijdens de Fashion Week in Parijs een T-shirt te dragen met de boodschap ‘White Lives Matter’, een verwijzing naar de ‘Black Lives Matter’-beweging.

Later plaatste hij op Instagram screenshots van een discussie met collega-rapper Diddy, die kritiek had geuit op het T-shirt. “Ik ga jou als voorbeeld gebruiken om duidelijk te maken dat de Joodse mensen, die aan jou gevraagd hebben om mij te bellen, mij niet kunnen bedreigen of beïnvloeden”, zo schreef West. Het bericht werd later offline gehaald.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content