Kameleon James Ferraro parodieert hiphopmixtapes

James Ferraro is niet te vatten. De Amerikaanse mysterioso verzint de gekste concepten en zet ze om in baanbrekende muziekstukjes. Op zijn nieuwe ‘Inhale C-4 $$$$$$$$$’ incarneert hij als de pompeuze producer B$B$ Tunes. Is het om te lachen misschien?

Net als bij zijn elvendertig vorige releases profileert Ferraro zich opnieuw als een rare kwast. Ferraro filtert alles tussen kitsch en kunst, met een merkwaardig instrumentaal blok als resultaat. ‘Inhale C-4 $$$$$$$$$’ is één grote uitspatting van grootheidswaanzin. Elke beat heeft iets exuberant, zelfs iets pervers. ‘Reptile One’ of ‘Sahara Jr.’ zuigen je mee in een gore wereld waarin je enkel aan geile rappers en gouden tanden kan denken. De nodige ‘swags’, geweerschoten en kreuntjes versterken dat beeld geweldig.

De New Yorkse kameleon, wiens repertoire zowel geniale mobiele ringtonen als psychedelische rockers bevat, lijkt een loopje te nemen met de voorgekauwde koek uit de hitlijsten. Maar Los van deze parodie op alle Justin Biebers en Rihanna’s, toont B$B$ Tunes hoe makkelijk hij speelt met alle genres. Toegegeven, ieder nummer heeft een X-factor en is gewoon af. ‘Inhale C-4 $$$$$$$$$’ zijn veertien gouden singles van een totaalproducer, James Ferraro.

Bebetunes – Inhale C-4 $$$$$$$$ by DummyMag

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content