Kamasi Washington, St Germain, Ibrahim Maalouf en Ibeyi bij eerste namen Gent Jazz

Kamasi Washington © gf
Michael Ilegems
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Gent Jazz pakt uit met een eerste lading namen voor zijn vijftiende editie, van 7 tot en met 16 juli 2016 op de Bijlokesite. Onder meer Kamasi Washington, Ibrahim Maalouf, St Germain en Ibeyi tekenen present.

Tenorsaxofonist Kamasi Washington, die in 2015 meewerkte aan Kendrick Lamars To Pimp A Butterfly en zich dat jaar ook liet opmerken met zijn eigen, via het Brainfeeder-label van Flying Lotus uitgebrachte The Epic, zakt op de openingsdag van Gent Jazz af naar de Bijloke. Ook zijn labelgenoten van Kneedelus, ofte: het kosmische kwintet Kneebody en electronicatovenaar Daedelus, zullen die dag van de partij zijn voor drie sets op de Garden Stage.

Ibrahim Maalouf
Ibrahim Maalouf© Piet Goethals

Op het hoofdpodium krijgt Washington donderdag het gezelschap van de Franse trompettist (en vaste waarde op Gent Jazz) Ibrahim Maalouf, die dit keer oosterse en westerse muzikale tradities met elkaar zal verzoenen in het kader van zijn project Kalthoum. De funky grooves moeten van Terence Blanchard feat. The E-Collective komen, de jazz van Belgische bodem van het Wout Gooris Trio, winnaar van het Jong Jazztalent Gent.

Vrijdag 15 juli zal in het teken staan van de komst van Ludovic Navarra aka St Germain, die in 2015, vijftien jaar na het monstersucces Tourist, de West-Afrikaanse toer op ging op zijn titelloze derde plaat.

Ibeyi op Rock Werchter 2015
Ibeyi op Rock Werchter 2015© Wouter Van Vaerenbergh

Nog die dag maken de Frans-Cubaanse tweelingzusjes Naomi en Lisa-Kaindé Diaz van Ibeyi, dochters van wijlen Miguel Diaz van Buena Vista Social Club, hun opwachting, en wordt de Garden Stage bevolkt door Pomrad, het alter ego van de Antwerpse keyboardspeler Adriaan van de Velde, die funk, hiphop en r&b doorspekt met house, dub en trap.

Gent Jazz vindt plaats van 7 tot en met 16 juli 2016. Alle info: gentjazz.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content