Justin Bieber en Katy Perry vallen in de prijzen op MTV Europe Music Awards

Het Canadese tieneridool Justin Bieber en de Californische popster Katy Perry hebben de prijzen voor beste mannelijke en vrouwelijke artiest gewonnen op de MTV Europe Music Awards 2013 in Amsterdam.

Alle ogen van de internationale muziekscene waren zondagavond gericht op Amsterdam. Daar werden in de Ziggy Dome de MTV Europe Music Awards uitgereikt. Zeventien prijzen voor de populairste popacts van dit moment.

Twerken met een dwerg

Tijdens de show waren er optredens van onder meer Eminem, Bruno Mars en Miley Cyrus. Die laatste viel opnieuw op door tijdens haar optreden te ’twerken’ met een vrouwelijke dwerg.

Meer dan 200 miljoen mensen brachten een stem uit op de genomineerde artiesten. De tv-show was op 60 MTV-kanalen te zien.

De prijzen voor beste mannelijke en vrouwelijk artiesten gingen naar respectievelijk Justin Bieber en Katy Perry. Macklemore en Ryan Lewis kreeg de award voor beste nieuwkomer en Bruno Mars kreeg voor zijn nummer “Locked Out of Heaven” de award voor de beste song.

Rapper Eminem ging met twee prijzen naar huis, namelijk voor beste hiphop en voor ‘global icon’.

Moment stilte

De zanger van Thirty Seconds To Mars, de groep die de award voor beste alternatieve act kreeg, vroeg een moment stilte voor slachtoffers van de tyfoon op de Filipijnen. Dat slaagde niet helemaal, waarop hij het publiek opriep hard te juichen als teken van steun. De duizenden muziekfans gaven hieraan gehoor.

Het ging om de 20ste editie van de Europe Music Awards van muziekzender MTV. Volgend jaar vindt de awardshow plaats in het Schotse Glasgow. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content