Josh Homme heeft muziek en stijl Arctic Monkeys niet veranderd

© .

Dat heeft Homme zelf gezegd tijdens een interview met BBC 6 Music.

De frontman van ‘Queens of the Stone Age’ voelde toch de noodzaak om een misverstand recht te zetten. Zo wil hij niet beschouwd worden als de verantwoordelijke voor de andere sound en nieuwe looks voor de mannen van de Arctic Monkeys. Er kan geen twijfel over bestaan dat de Arctic Monkeys gegroeid zijn sinds hun debuutplaat, maar daar heeft Homme naar eigen zeggen niets mee te maken.

Homme werkte samen met de band uit Sheffield aan hun derde album ‘Humbug’, maar was ook verantwoordelijk voor de backing vocals op het relatief nieuwe nummer ‘Knee Socks’. Dit nummer staat op de laatste plaat van de Monkeys, ‘AM’. Maar met de veranderingen binnen de band en hun evoluerende sound heeft hij niets te maken. ‘Ik denk dat er een misverstand is over het feit dat ik de jongens ‘gekalmeerd’ heb in hun muziek tijdens onze samenwerking,” aldus Homme. “Ze willen met elk nieuw album een nieuw geluid presenteren aan hun fans, een gevaarlijk spelletje, en zo gaan ze steeds verder. Ik hou enorm van ze.”

De twee bands, Queens of the Stone Age en de Arctic Monkeys, zijn beiden headliner op het Reading en Leeds Festival in Groot-Brittannië. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content