Jonge Vlaamse band speelt volgende week voor paus

© west rim

De jonge Vlaamse groep West Rim, afkomstig uit het Gentse, treedt volgende dinsdag 4 augustus op op het Sint-Pietersplein in Rome. Hun publiek? Zo’n 10.000 jongeren en niemand minder dan paus Fransiscus.

In de Italiaanse hoofdstad tekenen zo’n 10.000 misdienaars uit heel Europa present voor hun vijfjaarlijkse internationale ontmoeting. De vijf twintigers van West Rim mogen het Sint-Pietersplein tijdens de aankomst van de kerkvorst onderdompelen in hun mengeling van pop en folk.

Met ongeveer 10.000 zijn ze, de misdienaars die momenteel onderweg zijn naar Rome voor hun internationale ontmoeting. Volgende dinsdag staat er ook een ontmoeting met de paus op het programma. Bij die gelegenheid mag West Rim nu dus spelen. Het evenement wordt integraal uitgezonden op Radio Vaticana, en de leden van de groep zullen kort geïnterviewd worden om voor de menigte iets te vertellen over de betekenis van hun teksten.

Folky familie

De band omschrijft haar muziek zelf als “nu-folk” en noemt onder haar invloeden onder meer Mumford and Sons, Laura Marling en Beirut. Naast zangeres en pianiste Amelken De Brant bestaat de groep uit Aendrik De Brant (multi-instrumentalist), Reinoud De Brant (akoestische gitaar), Ellen De Beleyr (accordeon) en Kwinten Van Kersavond (drums). Ze zijn allemaal familie van elkaar.

Het was de bisschop van Zrenjanin (Servië) die West Rim toevallig aan het werk hoorde en ervoor zorgde dat ze hun muziek nu op het Vaticaan kunnen brengen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content