Johnny Hallyday komt in juni naar Namen

Fans van Johnny Hallyday kunnen hun agenda op 23 juni maar beter vrijmaken. Op die dag stelt de Franse superster immers zijn nieuwe album L’attente voor in Namen.

De komst van Johnny Hallyday valt in het kader van de ‘Fêtes de la musique’, een muziekfestijn dat op 23 juni in Namen georganiseerd wordt. Op de site van de esplanade aan de Citadel van Namen zal hij rockchansons als ‘Pour moi la vie va commencer’ en ‘Tes tendres années’ ten gehore brengen. Van zijn nieuwste album L’attente gingen er in ons land al meer dan 20.000 exemplaren over de toonbank.

Johnny Hallyday is bij onze zuiderburen een levende legende. Met een carrière van 50 jaar kan dat natuurlijk ook niet anders. In totaal verkocht de Franse rocker met Belgische roots meer dan 110 miljoen albums, iets wat weinig artiesten hem nadoen. Toch is hij niet overal even bekend. Buiten de Franstalige landsgrenzen is hij immers maar een naam die in de verste verten een belletje doet rinkelen. In eigen land wordt hij ‘de Franstalige Elvis Presley’ genoemd. In het buitenland kennen ze hem eerder als ‘the biggest rockstar you’ve never heard of’.

Op 8 en 9 juni 2012 stond Hallyday nog in het Antwerpse Sportpaleis. De laatste keer dat Hallyday in Namen stond, was in 1991. Toen deed hij ook al de Citadel aan, voor een publiek van meer dan 40.000 man. (TR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content