Johnny Hallyday concerteert in zijn nieuwe ’thuis’ Los Angeles

© Epa

Johnny Hallyday, de Franse oerrocker met Belgische roots, voelt zich weer helemaal kiplekker in zijn nieuwe ’thuis’ Los Angeles. Hij gaat er optreden als voorproefje van een nieuwe concertreeks.

Bij de afdeling burgerlijke stand in het Amerikaanse Los Angeles staat Johnny Hallyday genoteerde als Jean-Philippe Smet (als zoon van de Belg Léon Smet). Hij nam er al meerdere platen op in LA en vond er ook enkele muzikanten en technici van zijn muzikale “familie” zoals Bob Clearmountain terug. En hij werkt regelmatig met grote namen als David Bowie en de heren van de Rolling Stones. Bruce Springsteen mixte Clearmountain “Le coeur d’un homme” (2007).

Nieuwe concertreeks

De rocker hoort in Los Angeles de nieuwste geluiden en voelt er het kloppend hart van de muziekindustrie. Eveneens in de metropool zal 68-jarige Hallyday volgende zomer de studio induiken om een nieuw album op te nemen.

De stad wordt ook het startpunt voor een nieuwe marathontournee, de 181ste uit zijn rijkgevulde carrière. Dinsdag 24 april geeft hij als voorproefje een intiem en symbolisch optreden in het historische Orpheum-theater dat plaats biedt aan 2.000 mensen. De kalender van de concertreis is nog niet helemaal ingevuld.

Genezen

In 2009 kende de zanger gezondheidsproblemen. Naar zijn zeggen heeft een Amerikaanse dokter in Los Angeles zijn leven gered. Na zijn hospitalisatie trok hij naar een optrekje dat hij heeft laten bouwen in de westelijke wijk Pacific Palisades, en keerde hij het mondaine Beverly Hills de rug toe.

Hallyday en zijn echtgenote Laeticia laten hun in Vietnam geadopteerde kinderen Jade en Joy school lopen in de stad. Daar woont ook nog zijn eerste vrouw, zangeres Sylvie Vartan. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content