Johnny Hallyday best betaalde Franse muzikant in 2012

© Belga

De Frans-Belgische oerrocker Johnny Hallyday heeft vorig jaar 7,6 miljoen euro verdiend en was daarmee de best betaalde muzikant in Frankrijk.

De Frans-Belgische oerrocker Johnny Hallyday heeft vorig jaar 7,6 miljoen euro verdiend en was daarmee de best betaalde muzikant in Frankrijk, zo blijkt uit een klassering door het magazine Challenges.

Hallyday gaat David Guetta en Mylène Farmer vooraf. Johnny Hallyday (69) gaf in 2012 een veertigtal concerten, waaronder drie in het Stade de France, goed voor 650.000 toeschouwers.

Van zijn jongste album “L’attente” zijn op minder dan twee maanden tijd bijna 380.000 stuks over de toonbank gegaan, aldus het magazine. Het voegt eraan toe dat de oerrocker van zijn tourmanager Gilbert Coullier een voorschot van 2,5 miljoen euro heeft gekregen voor een nieuwe serie concerten in 2003.

Hallyday gaat in de klassering DJ David Guetta en Mylène Farmer vooraf. Geboren op 15 juni 1943 in Parijs had Hallyday een Belgische vader, Léon Smet. Bij de burgerlijke stand is Hallyday als Jean-Philippe Smet bekend. Reeds in de jaren vijftig begon hij muziek te maken. Zijn eerste album dateert van 1960. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content