John Zorn viert zestigste verjaardag op Gent Jazz 2013

De Amerikaanse jazzmuzikant en -producer John Zorn staat op de affiche van Gent Jazz 2013. Op 14 juli komt hij zijn nieuw project ‘Zorn at 60’ voorstellen, met onder andere Mike Patton (Faith No More) en Jesse Harris.

Saxofonist, componist, orkestleider en producer John Zorn wordt op 2 september 2013 zestig jaar. Reden genoeg om iets extra te brengen. Zorn werkte met enkele bevriende muzikanten een programma uit onder de noemer ‘Zorn at 60’. Dat project komt hij voorstellen op de volgende editie van Gent Jazz.

‘Het wordt een unieke muzikale beleving die een beeld geeft van de diversiteit en gedrevenheid van een van de meest getalenteerde muzikanten van zijn generatie’, zegt organisator Bertrand Flamang.

De affiche voor 14 juli bestaat onder meer uit ‘Song Project’, een all star band van zielsgenoten waarin Mike Patton (Faith No More) en Jesse Harris de zang voor hun rekening nemen. ‘Daarnaast staat ook Illuminations op de affiche, een pianotrio dat zich inspireerde op de Franse dichter Arthur Rimbaud, en Moonchild: Templars – In Sacred Blood.’

‘Met The Dreamers brengt Zorn een van zijn populairste projecten naar Gent en uiteraard mag ook zijn vermaarde band Electric Masada niet ontbreken. De avond wordt afgesloten met een dj set door John Zorn zelf.’ Het programma wordt later verder aangevuld.

Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 23 november om 10 uur via www.gentjazz.com en Fnac.

Meer jazz in Gent

Gent Jazz start in januari 2013 ook met maandelijkse “Gent Jazz Club concerten” in het Belfort Restaurant op het Gentse Emile Braunplein. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content