Jimmy Ruffin overleden, zanger van ‘What Becomes of the Brokenhearted’

© /

Motownzanger Jimmy Ruffin, die in de jaren zestig een wereldhit scoorde met de smartlap “What Becomes of the Brokenhearted”, is op 78-jarige leeftijd overleden.

Zijn dochter Philicia Ruffin liet aan de Detroit Free Press weten dat haar vader maandag in een ziekenhuis in Las Vegas is overleden.

Over de doodsoorzaak bestaat geen duidelijkheid, maar volgens zijn dochter liep de zanger in september een longontsteking op.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De muzikant werd in 1936 geboren in de Amerikaanse staat Mississippi. Hij vond in de vroege jaren zestig muzikaal onderdak bij het legendarische platenlabel Motown in Detroit.

Ruffins jongere broer David Ruffin (1941-1991) werd beroemd als zanger van The Temptations.

Na een eerste succes met “What Becomes of the Brokenhearted” scoorde Jimmy Ruffin ook een hit met het (mede) door Robin Gibb (van de Bee Gees) geschreven nummer “Hold on to My Love”. De overleden zanger zou volgens zijn dochter kort voor hij ziek werd nog plannen hebben gehad voor nieuwe optredens. En hij schreef de voorbije jaren aan nieuw materiaal.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content