Jazz Middelheim strikt Paolo Conte, Ornette Coleman en Jef Neve

© Sven Masschelein

Pianist Paolo Conte en saxlegende Ornette Coleman zijn toegevoegd aan de affiche van het Antwerpse festival Jazz Middelheim. Ook Jef Neve, het Britse talent Zara McFarlane en festivalpeter’ Toots Thielemans zijn van de partij.

Het Antwerpse festival Jazz Middelheim heeft dit jaar naast ‘peter’ Toots Thielemans opnieuw enkele grote namen weten te strikken. De meest opvallende namen zijn de Italiaanse zanger en pianist Paolo Conte en saxlegende Ornette Coleman.

Van de jongere generatie zijn Jef Neve en het Britse talent Zara McFarlane van de partij. Jazz Middelheim vindt dit jaar van 16 tot en met 19 augustus plaats in het Antwerpse Park Den Brandt.

Ornette Coleman

De festivalorganisatie is vooral trots op de komst op 16 augustus van de 82-jarige Ornette Coleman, die ze als “de grote vernieuwer van de jazz” beschrijft. Coleman speelt vaak samen met de al even legendarische Charlie Haden en wordt beschouwd als grondlegger van de free jazz. Hij ontving tijdens zijn carrière al onder meer een Grammy Award en de Pulitzerprijs voor muziek.

Paolo Conte

De 75-jarige Paolo Conte is bij het grote publiek vooral bekend als componist en voor zijn karakteristieke doorrookte stem. Hoewel de man in vele genres thuis is, is jazz nooit ver weg. Conte is de afsluiter van de derde festivaldag op 18 augustus. Voordien kan het publiek kennismaken met zangeres Zara McFarlane, een van de meest beloftevolle figuren uit de Britse jazzscene.

De overige headliners van de 31ste editie van Jazz Middelheim zijn de dit jaar 90 wordende festivalpeter Toots Thielemans op 17 augustus en op de slotdag de Zuid-Afrikaanse pianist Abdullah Ibrahim. Tickets kosten 37 euro per dag en 122 euro voor het hele festival. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content