Jazz Middelheim strikt het kruim van de voorbije edities

Jazz Middelheim kiest dit jaar voor zijn 30ste editie naar eigen zeggen voor het beste wat al te zien was op het jazzfestival. Ook de onvermijdelijke staat op de affiche.

Jazz Middelheim kiest dit jaar voor zijn 30ste editie naar eigen zeggen voor het beste wat al te zien was op het jazzfestival. Naast de onvermijdelijke Toots Thielemans en de al eerder
aangekondigde John Zorn, krijgt ook Charlie Haden met zijn Liberation Music Orchestra een prominente plaats op de affiche. Lady Linn moet een breder publiek naar het Antwerpse Park Den Brandt lokken.

Hoewel de organisatie de laatste jaren weer meer voor een jazzfestival pur sang gaat, blijft het allereerst de bedoeling een breed publiek te laten kennismaken met jazz. Vandaar dat ook dit jaar van 12 tot 15 augustus publiekstrekkers als Lady Linn & Her Magnificent Seven en festivalpeter Toots Thielemans op het festival te zien zullen zijn. Maar Jazz Middelheim heeft voor zijn 30ste editie vooral gekozen voor topnamen uit de jazzwereld die al eerder memorabele Middelheim-momenten leverden. Zo krijgt op vrijdag 12 augustus het kruim van de

Belgische jazzscene het podium voor zich, met naast Thielemans ook het Brussels Jazz Orchestra en Trio Grande. Zaterdag is dan weer John Zorn-dag, waarop alle uiteenlopende projecten van Zorn aan bod zullen komen.

Voor zondag wordt na rhythm and blues-pianist Allen Toussaint, die een gelegenheidsduo vormt met gitarist Marc Ribot, nog een headliner gezocht. Op maandag 15 augustus sluit de geëngageerde jazzbassist Charlie Haden Jazz Middelheim af met zijn Liberation Music Orchestra.

Tickets voor Jazz Middelheim kosten dit jaar 35 euro per dag of 115 euro voor vier dagen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content