Jazz Middelheim 2015: Jason Moran! Dr. John! Bill Frisell!

Jason Moran © Reuters
Bart Cornand
Bart Cornand Redacteur Knack

Jazz Middelheim belooft dit jaar een grand cru te worden. Pianist Jason Moran is artist-in-residence.

Volledig in de lijn van Jason Morans filosofie brengt Jazz Middelheim (13-16 augustus) een opmerkelijke mix van traditie en avant-garde, met een van de indrukwekkendste line-ups van de voorbije jaren.

Op donderdag 13/08 krijgt u onder meer het Brussels Jazz Orchestra met de verfrissende arrangeur Darcy James Argue, die ‘de bigband naar de 21e eeuw katapulteert’. TaxiWars, de vlammende jazzband van Tom Barman en Robin Verheyen, is headliner.

Vrijdag 14/08 brengt de tenorsaxofonisten Joe Lovano en Chris Potter samen voor een ode aan Coltranes ‘A Love Supreme’, presenteert ouderdomsdeken van de free Archie Shepp zijn herwerking van ‘Attica Blues’ uit 1972, en – hapt u even naar adem – Jason Moran in trio met bassist Ron Miles en gitariste Mary Halvorson, lid van de cercle rond John Zorn en Marc Ribot.

Zaterdag 15/08 wordt een ode aan New Orleans en de swing, met zangeres Cécile McLorin, Jason Morans Fats Waller Dance Party en Dr. John, die zijn tribute aan Louis Armstrong brengt (en dus niet de set waarmee hij vorig jaar in de Roma stond).

Middelheim sluit af met een dag van verfijning. Moran keert terug met zangeres Alicia Hall (zijn echtgenote) en gitarist Bill Frisell, gevolgd door pianist Steve Kuhn, de Europese klasse van Romano/Sclavis/Texier en de guitige fiftiesfantasie ‘Guitar in the Space Age (and more)’ van Bill Frisell.

Het volledige programma vindt u hier:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content