Jazz in ’t Park viert 20ste verjaardag met Jazz Classes en foto- en cd-tentoonstelling

Het vierdaagse gratis jazzfestival Jazz in ’t Park viert zijn twintigste verjaardag met Jazz Classes voorafgaand aan de concerten, een lunchconcert op vrijdag en een foto- en cd-tentoonstelling in de Stedelijke Openbare Bibliotheek. Jazz in ’t Park vindt van 5 tot en met 8 september plaats in het Gentse Zuidpark.


“De jubileumeditie wordt gevierd met een topaffiche die een ‘vette knipoog’ geeft aan de voorbije negentien edities, maar ook de vinger aan de pols houdt wat betreft de nieuwe lichting Belgische Jazzartiesten en -projecten”, aldus Jeroen De Weder van de dienst Evenementen en Feesten van de stad Gent.

De affiche toont veertien gratis concerten. Net als vorig jaar wordt de programmatie per festivaldag bepaald door centrale thema’s. Op donderdag gaat “fusion jazz” de confrontatie aan met een andere muziekstijl, op vrijdag laat “fresh jazz” het geluid horen ven nieuwe jazztalenten en -projecten, “jazz XL” groepeert op zaterdag enkele bands met grote bezetting, terwijl jong talent en gevestigde waarden op zondag het podium delen onder de noemer “Kittens & Cats”.

Nieuw dit jaar zijn Jazz Classes, in het auditorium van de stedelijke openbare bibliotheek Zuid. Tijdens vier sessies kunnen dertig deelnemers een introductie krijgen in de geschiedenis van de Belgische jazz en worden de themadagen en groepen geïntroduceerd. Fotograaf Ivan Sorée stelt in de muziekafdeling van de bibliotheek zijn foto’s tentoon van de voorbije 19 edities en wordt het cd-materiaal van de groepen onder de aandacht gebracht. (Belga/KS)
Meer info

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content