Jazz in ’t Park eert Adolphe Sax

© Thinkstock

Jazz in ’t Park, het gratis jazzfestival in het Gentse Zuidpark, herdenkt komende editie, van 4 tot 7 september, de 200ste geboorteverjaardag van Adolphe Sax vieren met ‘saxy nights’.

Jazz in ’t Park (4-7 september), in het Gentse Zuidpark, gaat de 200ste geboorteverjaardag van Adolphe Sax vieren met “saxy nights”. De organisatie brengt ook John Coltrane en Stan Getz opnieuw tot leven door authentieke concerten van beide jazzlegenden uit te zenden na de optredens.

Jazz in ’t Park mikt zoals steeds op een breed publiek. “Al 21 jaar laten we een zo breed mogelijk publiek kennismaken met jazz in al zijn facetten, door gratis jazz aan te bieden, laagdrempelig maar daarom niet minder kwalitatief”, zegt de Gentse schepen Annelies Storms (sp.a).

Het programma werd in themadagen opgesplitst. Donderdag is “fusiondag”, met Skordatura Punkjazz Ensemble, Hijaz (wereldmuziek en jazz) en Electric Barbarian die nog meer genres en poëzie versmelt. “Fresh jazz” brengt op vrijdag nieuwe bands of projecten, met De Looze/Machtel/De Waele (jazz en comedie), het kwintet DelVitaGroup met interesse voor klassieke muziek en het vijfkoppig collectief STUFF rond de Gentse jazzdrummer Lander Gyselinck.

Zaterdag staan groepen met een grote bezetting op het podium, waaronder de bigband ’t Mouvement, Rebirth Collective met crossovermuziek en Manngold de Cobre, een groep rond Peter Vermeersch en Rodrigo Fuentealba. Met “kittens and cats” speelt op zondag jong talent met gerenommeerde artiesten: zo deelt Nordmann het podium met Ivan Paduart & Tineke Postma, en het Bert Joris Quartet.

Verder zijn er ook twee lunchconcerten om 12.30 uur, met op donderdag WoFo & Strings (latin jazz) en op vrijdag Erik Vermeulen Trio dat een nieuwe cd in primeur voorstelt.

Behalve op zondag, wordt elke avond afgesloten met gefilmde authentieke jazzconcerten waarin respectievelijk tenorsaxofonist Coleman Hawkins, John Coltrane en Stan Getz centraal staan. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content