Janet Jackson niet op tributeconcert Michael Jackson

Janet Jackson, zus van wijlen Michael Jackson, heeft officieel verklaard dat ze op 8 oktober niet zal optreden in Cardiff op het speciale concert ter ere van de King of Pop.

De zangeres vindt het naar eigen zeggen ‘moeilijk’ om het optreden bij te wonen, aangezien het eerbetoon samenvalt met het proces van Michael Jacksons lijfarts, Conrad Murray. Dat verklaart de zangeres in een officieel statement. Janet Jackson was nooit van plan om aanwezig te zijn op het concert, maar door de aanhoudende geruchten over haar komst besloot ze toch te reageren. Het evenement kreeg al de steun van Jacksons moeder Katherine en zus LaToya, maar broers Randy en Jermaine en vele fans hadden daarop laten weten dat de timing van het concert ontzettend ongepast is.

Christina Aguilera, Leona Lewis, Craig David, Cee Lo Green en Smokey Robinson zullen een van de headliners zijn op het concert. Ook Beyoncé zal aanwezig zijn op het concert, niet fysiek maar wel via een satellietverbinding. Haar drukke schema belet namelijk haar aanwezigheid. De zwangere zangeres zal een cover brengen van een van haar favoriete Jackson 5 nummers.

De arts van Michael Jackson, Conrad Murray, wordt beschuldigd van het toedienen van een dodelijke overdosis propofol aan de overleden popartiest. Het proces gaat van start op 27 september en zal vier tot zes weken duren. Murray pleit onschuldig aan onvrijwillige doodslag en riskeert een gevangenisstraf van vier jaar als hij wordt veroordeeld.

Michael Jackson stierf op 25 juni 2009 op 50-jarige leeftijd tijdens de voorbereidingen van zijn ‘This Is It’-tour.

(NM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content