Jan Briers: ‘Geen handtassen of rugzakken op zomerfestivals’

Sfeerbeelden © Wouter Van Vaerenbergh

‘Bezoekers van muziekfestivals moeten deze zomer hun handtassen en hun rugzakken thuis laten.’ Dat zegt Jan Briers aan de vooravond van het festivalseizoen.

Briers is niet alleen de gouverneur van Oost-Vlaanderen, maar ook voorzitter van de Federatie van Muziekfestivals in Vlaanderen (FMIV).

Omwille van de terreurdreiging wil Briers dat alle festivalorganisatoren dezelfde maatregelen in acht nemen als de voetbalclubs, lezen we in de kranten van het Mediahuis. Sinds de aanslagen in Parijs zijn tassen niet meer toegelaten in voetbalstadions. Het gevaarlijkste punt ligt volgens Briers bij de toegang tot de festivals.

Vlotte doorstroom

Hoewel de festivalgangers gecontroleerd moeten worden, mogen er geen lange wachtrijen ontstaan. “De organisatoren moeten voor een vlotte doorstroming zorgen, waardoor er geen concentratie aan mensen voor de ingang komt”, zegt Briers.

Maandag zit Briers ­samen met de organisatoren van de grote festivals Rock Werchter, Tomorrowland en Graspop om over dat advies en andere veiligheidsmaatregelen te overleggen. (Belga/LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content