James Blunt excuseert zich voor ‘You’re Beautiful’

James Blunt © Reuters

De Britse zanger geeft toe dat zijn nummer ‘You’re Beautiful’ irritant is. Het lied bleef hem achtervolgen en beïnvloedde zijn carrière op een negatieve manier.

In een interview met Hello! blikt James Blunt terug op zijn hit uit 2005. ‘Het nummer werd door de mensen hun strot geramd en werd erg irritant,’ aldus de Britse singer-songwriter. Hoewel het lied hem geen windeieren legde op financieel vlak, wierp het ook een schaduw over zijn muzikale carrière. ‘Mensen associeerden me met het irritante liedje,’ aldus Blunt.

Bloedserieuze tranentrekkers

Dat zijn management hem naar voren schoof als een bloedserieus persoon heeft volgens de zanger ook niet geholpen. ‘Mijn vrienden kunnen beamen dat ik allesbehalve ernstig ben,’ licht hij toe. ‘Ik heb enkele extreem emotionele, miserabele nummers op mijn naam staan, maar ik denk dat ik een nieuwe weg ben ingeslagen. Mensen kunnen zien dat ik mezelf niet zo serieus neem,’ aldus Blunt. Dat wordt ook duidelijk wanneer we Blunt’s Twitter onder de loep nemen. Zelfspot is de zanger niet vreemd.

Hopeloze huisvrouwen

‘Ik werd op de markt gezet door mijn platenmaatschappij als zanger die de reclameblokken tussen Desperate Housewives moet opleuken. Zo verlies je uiteraard 50 procent van de bevolking,’ verzucht hij verder.

Zoals hij in zijn nieuwe nummer zingt: ‘I’ve made mistakes.’ Vergissen is menselijk, nietwaar? (LP)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content