Jake Bugg werkt aan tweede studioalbum

De Engelse singer-songwriter Jake Bugg werkt momenteel aan een tweede album. Dat schrijft het Britse muziektijdschrift NME.

Jake Bugg, de negentienjarige singer-songwriter uit Nottingham, werkt momenteel aan zijn tweede studioalbum. Dat zei hij in een interview met het Britse muziektijdschrift NME. De jonge muzikant krijgt daarbij de hulp van topproducer Rick Rubin, die eerder samenwerkte met grootheden als Beastie Boys, Johnny Cash en Rage Against the Machine.


“Ik wist niet hoe bekend Rubin was, toen ik hem voor het eerst ontmoette,” vertelde Bugg, “Maar ook zonder die kennis schoten we goed met elkaar op.” Over het nieuwe materiaal, dat hij schreef met zijn vorige producent Iain Archer, onthulde Bugg het volgende: “Ik heb veel geluisterd naar Neil Young, Nick Drake en dergelijke. Ik denk dat je bij deze nieuwe nummers eenvoudig kan zeggen naar wat ik heb geluisterd. Ik wil mijn eerste album evenaren, maar dan beter.”


Het eerste zelf getitelde album van Jake Bugg verscheen in 2012 en werd wereldwijd positief onthaald. Wanneer het tweede album verschijnt, is nog niet bekend. (CB)


Bron: NME

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content