Jai Paul’s ‘debuut’ blijkt illegaal gelekt

Het debuutalbum van de Britse producer Jai Paul is zonder twijfel een van de meest geanticipeerde releases van 2013, al was het niet helemaal zeker wanneer die er precies zou komen. Afgelopen weekend verschenen plots 16 naamloze tracks op een BandCamp account, waarvan sommigen beweerden dat het Jai Paul’s langverwachte album was. Nu blijkt het om een illegale leak te gaan.

Toen op 12 april 16 nummers verschenen op een BandCamp pagina, was het niet helemaal zeker of het om Jai Paul’s zelfgetitelde debuut ging. Ja, eerder werk ‘BTSTU’ en ‘Jasmine’ waren erop terug te vinden, maar het bleef een mysterie of de overige 14 nummers -waaronder een cover van Jennifer Paiges ‘Crush’- van zijn hand waren. Ook was het niet zeker of XL Recordings op de hoogte is was van ‘Jai Paul’, dat oorspronkelijk ‘Rayners Lane’ zou gaan heten.

Daarnaast vielen er nog heel wat rariteiten op te merken. Zo werd de BandCamp pagina waarop de nummers terug te vinden waren slechts enkele uren voor de release van het ‘album’ aangemaakt. De pagina zelf stond wel op Paul’s naam, maar het gebrek aan tracktitels, persmateriaal en zelfs aankondiging van de plaat waren op zijn minst verdacht.

Op een officiële verklaring van XL Recordings of Jai Paul zelf bleef het even wachten, al hadden Dazed Digital journalist Owen Myers en muziekblog The Line Of Best Fit al getweet dat ze een mail ontvangen hadden van de soundwizard. “Later op de dag zal ik een officiële verklaring afleggen, maar ik kan jullie nu al zeggen dat ik geen nieuwe plaat heb uitgebracht,” aldus Jai Paul.

Ondertussen tweette Jai Paul het volgende: “Bevestiging: de demo’s die op BandCamp terug te vinden zijn, werden niet door mij online gezet. Het gaat dus niet om mijn debuutalbum. Gelieve het dan ook niet te kopen. Verklaring volgt later. Bedankt, Jai”.

Het zogenaamde ‘album’ werd ondertussen ook al van BandCamp gehaald.

Dit is wat we konden opmaken uit de tracklisting:

2. Str8 Outta Mumbai/ Flip It

5. Genevieve

7. Crush (Jennifer Paige cover)

9. Jasmine

10. 100,000

12. Baby Beats

14. Chix

16. BTSU

(JD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content