Jack White gaat plaat afspelen in de ruimte

© DR

Jack White en zijn Third Man Records gaan pogen een plaat af te spelen in de ruimte. Zeer toepasselijk hebben ze gekozen voor ‘A Glorious Dawn’ van Carl Sagan.

Het is niet de eerste keer dat Jack White en co. met een gek idee op de proppen komen. Zo vestigden ze al eens het wereldrecord voor het snelst opgenomen album, dat speelden ze klaar op één dag. White heeft ook ooit een nieuw soort vinyl uitgevonden. Verder heeft hij eens letterlijk albums uit de lucht laten vallen met ballonnen en een rijdende platenwinkel ontwikkeld.

A Glorious Dawn

Nu gaat de gewezen opperbevelhebber van The White Stripes nog een stapje verder. Voor de zevende verjaardag van zijn label Third Man Records zal hij voor de eerste keer ooit een fonografische plaat afspelen in de ruimte. Op 30 juli wordt een gouden 12-inchplaat met daarop A Glorious Dawn van astronoom Carl Sagan de hemel in geschoten.

A Glorious Dawn werd in 2009 al eens op 7 inch uitgebracht door Third Man Records, ter ere van Carl Sagans vijfenzeventigste verjaardag. De plaat bestaat uit fragmenten van Cosmos, een docureeks van Sagan over de ruimte, en Stephen Hawkins Universe.

The Icarus Craft

De plaat zal vervoerd worden door een ‘space-proof’ draaitafel vast te maken aan een heliumballon. Het voertuig is ‘The Icarus Craft’ gedoopt. De missie zal vanuit Nashville en Detroit te volgen zijn. Op die locaties zullen er ook evenementen plaatsvinden waar je merchandise kan kopen. ‘The Icarus Craft’ gaat in Detroit tentoongesteld worden en de gouden plaat zal in Nashville te bezichtigen zijn. (JVDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content