Jack White aast op record snelste vinylrelease ooit

Een nummer spelen, opnemen, persen op vinyl én in de etalage van zijn Third Man Records-zaak leggen. Dat is wat Jack White wil doen in een tijdspanne van enkele uren op Record Store Day.

Jack White gaat zich op Record Store Day in de geschiedenisboeken spelen. De frontman wil op de hoogdag voor de vinylliefhebber, op 19 april, de titeltrack uit zijn nieuw album ‘Lazaretto’ live spelen, opnemen en laten persen op vinyl. Bedoeling is dat ook de bijhorende platenhoes (met foto’s van de opnamesessies) in een wip gedrukt wordt, zodat de kant-en-klare vinylexemplaren de dag zelf terug kunnen naar de Third Man Records-zaak van White, in Nashville, waar ongetwijfeld een wachtende massa het unieke werkstuk op de kop zal willen tikken.

‘En zolang er mensen in de rij staan, zal United Record Pressing exemplaren blijven persen en leveren’, klinkt het. White’s zogenaamde ‘World’s Fastest Released Record’-poging zal hooguit enkele uren in beslag nemen. Om 10 uur plaatselijke tijd wordt het startschot gegeven. Het wordt daar druk in Nashville.

‘Lazaretto’, de nieuwe plaat van Jack White, is voorzien op 10 juni. De instrumentele track ‘High Ball Stepper’ is een eerste voorsmaakje. (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content