Interpol verliest opnieuw bassist

Dave Pajo stapt met onmiddellijke ingang uit Interpol, dat staat te lezen op de website van NME. Met Pajo verliest Interpol hun tweede bassist in amper één jaar tijd.

Pajo trekt met onmiddelijke ingang de Interpoldeur achter zich dicht met deze verklaring: ‘I’ll be taking a break from touring to focus on family. There are no personal, artistic or health reasons– it’s really as simple as that!’

In de toekomst zal hij zowel solo als in groep platen blijven opnemen, maar zal hij vooral heel wat minder gaan touren.
Interpol liet nadrukkelijk weten dat de heren in goede verstandhouding uiteen gaan. Met Pajo verliest Interpol al zijn tweede bassist in een jaar tijd, nadat eerder al Carlos Dengler opstapte.

De leemte die voormalig Slintgitarist Pajo nalaat zal worden opgevuld door Brad Truax. Truax speelde al samen met onder meer Gang Gang Dance, Home, Animal Collective en Cass McCombs. Binnenkort komt dus ook Interpol op dat lijstje te staan.

Het laatste wapenfeit van Pajo bij Interpol is een live-ep met samenwerkingen met Matthew Dear en School Of Seven Bells geworden. De ep, die hier gratis te downloaden valt, is een voorsmaakje van het concert op 16 maart. Dan komt Interpol, met in haar kielzog Matthew Dear, naar de Lotto Arena in Antwerpen.

Pieter Devriese

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content