Internationale muzikanten annuleren Israëlische concerten

Na Elvis Costello, Gil Scott-Heron, Gorillaz en Klaxons, annuleren nu ook Pixies een concert op Israëlische bodem.

Pixies, die vorige week nog de Antwerpse Lotto Arena inpalmden, annuleren een op 9 juni gepland concert in de Israëlische stad Tel Aviv. Hoewel de Amerikaanse band zelf geen duidelijke reden geeft voor de afgelasting, is de Israëlische organisator ervan overtuigd dat de recente aanval van de Israëlische marine op een humanitair scheepskonvooi er voor iets tussenzit, want Pixies hebben het in mededeling over ‘evenementen die buiten onze controle liggen’.

Op 31 mei werden bij deze militaire actie 9 pro-Palestijnse vredesactivisten om het leven gebracht. De aanval lokte een golf van internationaal protest uit, waar nu ook internationale artiesten hun steentje toe bijdragen. Pixies zijn immers niet de eersten die een Israëlisch concert annuleren. Op 15 mei, ruim twee weken voor de aanval, annuleerde Elvis Costello al twee concerten in Israel. Hij deed dit uit protest tegen de mensonterende behandeling van de Palestijnen in de door Israel bezette gebieden. Elvis Costello volgde met deze afzegging het voorbeeld van Santana en Gil Scott-Heron. Vorige week zegden ook twee Britse groepen, Gorillaz en Klaxons hun Israëlisch concert af.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Jan Walraven

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content