Intergalactic Lovers: ‘Een plaat maken, da’s een beetje zoals een kermis’

© National
Jonas Boel
Jonas Boel Jonas Boel is medewerker van Knack Focus

‘Het is een groeierke’, zegt Lara Chedraoui, zangeres van Intergalactic Lovers, over Exhale. De plaat ligt dan ook al bijna een jaar in kannen en kruiken te rijpen.

Wat is het belangrijkste dat jullie als groep hebben geleerd tussen Little Heavy Burdens, uit 2014, en Exhale?

Lara Chedraoui: Dat het niet makkelijker wordt. Dat in een groep spelen nog steeds een kwestie is van allemaal op dezelfde dag met hetzelfde en juiste been uit bed te stappen. Het blijft iets angstaanjagends, een plaat maken. Ik vergelijk het met van die spectaculair uitziende attracties op de kermis: ze zien er cool uit, tot je erin stapt en vastgeklikt zit. Zodra er beweging in komt, kun je enkel nog denken ‘Ik wil eruit!’, maar je vindt het wél jammer wanneer het enkele minuten later alweer voorbij is. En net zoals op de kermis zijn er soms iets te veel geluiden, lichtjes en vreemde geurtjes. (lacht)

Ik jog om het schuldgevoel minstens u0026#xE9;u0026#xE9;n stap voor te blijven

Op een kermis draait alles om instantbevrediging, jullie hebben een jaar gewacht om de kick te delen.

Chedraoui: We hebben intussen twee papa’s in de groep, en die hadden na het vele touren met de vorige plaat en de opnames van het nieuwe album recht op wat tijdskrediet. Ook de koppels zónder kroost konden wel wat qualitytime gebruiken, trouwens. (knipoogt) Het lag niet voor de hand, hoor. Want een jaar is écht lang, en automatisch begin je te twijfelen aan van alles en nog wat. Ik heb de plaat bewust bijna een jaar niet aangeraakt. Tot ik er onlangs eens naar geluisterd heb tijdens het lopen, en ik moest concluderen dat alles wel degelijk goed zat. Het is een groeierke, maar ik ben echt megafier op deze plaat.

En de wereld heeft er een joggingsoundtrack bij.

Chedraoui: Dát zou ik niet meteen zeggen, want ik ben een rampzalige loper – de runner’s high heb ik nog niet mogen ervaren. Eigenlijk ga ik vooral lopen wanneer ik besef dat er een druk weekend met veel feestjes aankomt. Ik loop om achteraf genoeg pintjes te kunnen drinken.

Werkt dat normaal gezien niet omgekeerd?

Chedraoui: Ja, zeker? Maar mijn logica is: door te lopen blijf ik het schuldgevoel minstens één stap voor! (lacht)

Iets anders. Heb je Solange gezien tijdens Pukkelpop?

Chedraoui: Twee nummers maar, omdat ik daar andere verplichtingen had. Maar wat ik heb gezien, vond ik heel mooi. Verder heb ik enkel de show van Millionaire gezien. Echt vet.

De commentaren over jullie passage waren vrijwel unaniem lovend. Content?

Chedraoui: Héél content. Het leek wel alsof ik een jaar lang mijn adem had ingehouden, en dat er na onze show opnieuw zuurstof door mijn longen stroomde. Het mooiste cadeau dat ik dit jaar kon krijgen.

Intergalactic Lovers – Exhale

15/9 via Unday Records in de winkel, livepremière op 2/11 in de AB.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content